Særlige historier

Startside
Op

01-04-08
Lige siden Martin så "Happy feet" i biografen har han været vild med - ja ikke pingviner, men spækhuggere..

Så vild at jeg indhandlede "Free Willy" i Føjtext sidste uge da man kunne få alle tre for 99,-. Efter Free Willy konstaterede han at spækhuggere er meget sejere end Jack Sparrow. Så fik jeg den vanvittige idé at undersøge om man kunne komme på - garanteret - nært hold af sådan en sild eller to i Europa, fandt et godt sted i nærheden af Nice, undersøgte flymuligheder, hotel osv, og præsenterede stolt min idé for Martin.

Jeg "Hvad vil du helst til sommer? Til tyrkiet lige som sidste år og bo på et vandrutsjebanehotel, eller se rigtige levende spækhuggere i sådan et bassin lige som i Free Willy?"

Martin "Wauuu, sådan rigtig helt levende kæmpe store spækhuggere?"

Jeg "Jep!"

pause...

Martin "Så vil jeg helst til tyrkiet!"

17-11-07
Fandt et opskrift på "ovnfrikadeller" hos Superbrugsen, de så lækre ud, så dem lavede jeg til aften. For Martin er der to slags frikadeller de gode, som er de små runde brune fra Føjtext og "aftensmadfrikadeller" som er dem jeg laver..og de er ikke gode. For nu ikke at få kategoriseret disse ovenfrikadeller siger jeg bare at vi skal have "noget virkelig lækkert til aftensmad" - Martin får én og jeg skærer den over for ham, så den kan køle af - efter at have spist det meste af en kvart agurk tager han et stykke og tager en bid - hvorefter han siger "Kalder du det her for lææækert?" - Ehm, ja - det gør jeg......

04-11-07
M: "Mor, jeg kom ud af din mave først ikke ?"
Mor: "Ja"
M: "og så kom lillesøster, hvorfor døde hun på vejen ud ?"
Mor: "Hun døde ikke på vejen ud, men lige inden hun kom ud"
M: "Hvorfor var det nu hun døde ?"
Mor: "Det ved man ikke, det var bare noget der skete - det sker ind i mellem"
M: "Men hvorfor døde jeg så ikke ?"
Mor: "Det ved jeg ikke, men det ville da ikke ha været særlig sjovt, vel? "
M: "Jeg tror det er sådan at det første barn der komme ud lever, og det næste dør!"
Mor: "Sådan er det ikke altid, det kan godt være det første barn der dør".

Der var meget stille ved pølsevognen den formiddag - samtalen foregik nemlig med høj klar 5 årig barnestemme :-))

15-09-07
Vi sidder i bussen på vej hjem. Passerer sports pubben og Martin spørger om jeg har været der inde, fortæller at jeg en gang var på vej ind for at se en boksekamp, men ikke gad alligevel "Men det var lang tid før du kom ind i min mave" - det er en målestok vi har brugt længe for noget der er virkelig lang tid siden.
Martin:" Det er far der har puttet mig ind i din mave, ikke? Når jeg bliver stor gider jeg ikke putte et æg ind i din mave for at få en ny lillesøster. Men jeg vil virkelig gerne ha en ny lillesøster, så far må gøre det! Han skal bare putte sin tissemand ind i din mave ikke? Har far flere af de små der tilbage? "
Jeg ret rød i hovedet "Ja, det tror jeg da - det håber jeg!"
Martin: "Har han én?"
Jeg: "Nej, tror nok der er flere!"
Martin: "Nå, så er der nok 3, se der er en flyvemaskine der oppe!"
Mig: "PFEU"
Forhistorien er at han undtagelsesvis sad og pillede ved sin tissemand i badet og spurgte mig hvad kuglerne under tissemanden var til - og jeg forklarede at der var nogen små bitte haletudser der inde som man brugte når man var voksen og ville ha en baby - så skulle de ind i morderens mave og finde et æg der inde og komme ind i det æg. Troede faktisk han havde glemt alt om det, da han overhovedet ikke har talt mere om det siden - men der blev jeg så klogere, og så lige i en bus.

25-08-07
Martin kommer over til mig med den ene hånd i siden og et meget alvorligt udtryk i ansigtet. "Mor, når jeg bliver stor og voksen som dig, så vil jeg selv bestemme hvornår jeg skal spise slik! - og det skal være før maden!"

31-07-07
Vi er cyklet til Statens museum for kluns (også kaldet "Logisk museum for kluns") På vejen hen til hovedindgangen siger Martin "Tak mor! Tak fordi du tager mig med her hen!"

30-07-07
Tidligere i dag fortalte Martin mig at når han blev voksen og var den der skulle lave mad og jeg bare skulle spise det han lavede, hmm...så skulle vi kun have pandekager og kødben (spare ribs red.). 

Nu har vi så lige siddet og nydt et måltid sushi. Martin siger så "Uhm, det er en dejlig dag når vi spiser sushi, jeg elsker sushi" pause "Nu forstår jeg det! jeg må se at bestemme mig! når jeg bliver vosken så skal vi lave sushi og kødben!"

Pandekagerne skal vi så kun have mens det er mig der laver maden:o))


23-05-07
Martin og jeg købte en "snekugle" med Ariel i, i Disneyland til Edel. Martin pakkede den fint ind til en fødselsdagsgave - og pakkede den op igen da vi kom ned til Edel. Han viste hende hvordan den virkede "for så kan hun stikke sin skelethånd op og lege med den mor!" (let inspireret af vores nylige besøg i spøgelseshuset i Disneyland)

26-03-07
Thomas passer Martin, han beder mig instruere Thomas i betjening af tv'et - da Thomas så senere ikke kan finde ud af at skifte kanal siger Martin "Du hørte nok ikke ordentlig efter hvad min mor sagde til dig!"
Thomas tegner en dinosaurus til Martin som han farvelægger. De snakker lidt om hvad dinosaurusser er farlige for og Thomas siger at de fx er farlige for mennesker - så tegner Martin et mennesker foran dinosaurussen, og skynder sig at fortælle Thomas at det ikke er nogen han kender.

22-03-07
"Ved du hvad mor? - jeg tror vi skal rejse over og hente far, ligesom du henter mig i børnehaven! - men vi ved ikke helt hvor han er, vel? - så kan det blive svært!"

14-03-07
Vi går en tur i "skoven" i FRB have for at se på suttetræet, der er masser af erantis "Hvor er her smukt mor!"

Martin: "se mor der er to gåser"
Jeg :"- Nej Martin det hedder gæs"
Martin:" - NEJ det gør ej, det hedder gåser"
Jeg:"Nej Martin det hedder gæs"
Martin:"Nej mor, du driller bare ikke? det hedder gåser"
Jeg:"Nej jeg driller ikke - det hedder gæs "
Martin:"Nej mor det hedder gåser"
 - og sådan fortsatte vi indtil jeg gav op

Til aften læser vi hans Lynet Mc Queen bog og snakker om at Sally er forelsket i Lynet "Lige som jeg er forelsket i dig mor!"

02-03-07
Martin sad (undtagelsesvis) og pillede sig mellem benene - spurgte om han pillede på tissemanden,"Nej mor, det er uden på bukserne!" svarede han, spurgte så om hans tissemand strittede nu. "Naaaaaaajjjjj mor, der er jo ikke hår på!"

Tænk - det er aldrig gået op for mig at det i virkeligheden er håret på tissemanden der stritter

26-02-07
Vi snakker om sommerferie, Martin vil gerne til Lanzarote igen. Jeg siger at vi nok skal et andet sted hen i år, men at det sikkert er lige så godt. "Jamen, jeg vil flyve langt mor!, Så skal det være til San Diego der hvor far er. Så kan jeg godt kende ham og så løber jeg over og krammer ham når jeg ser ham!".

20-02-07
"Hvis du ikke er sød mor, så gider jeg ikke sove i min egen seng! - Hvis du er sød, så får jeg lov at sove i din seng!" - noget af en deadlock

14-02-07
Sjove ting Martin siger for tiden.
Martin har længe snakket om smukke farver eller smukke blomster. Han var med i "rummet" til træning og sitteren dér konstaterede at det var sjældent ordvalg for sådan en lille fyr - og at han så tilmed brugte smukke farver når han malede. Samtidig er det noget af en kontrast at han i næste sætning bøvser højlydt!

03-02-07
Martin "Du er min kysseven, ikke mor!"
Jeg "Har du andre kyssevenner?"
Martin "Ja da, far!"

26-12-06
Vi er på vej på cykel og Martin sidder bag mig og snakker løs.
Martin: “Jeg elsker min far og min mor. Jeg elsker også mormor og morfar. Men morfar er jo død, men jeg kan godt elske ham alligevel ikke?" Morfar er min bedste ven, må han godt være det?

21-11-06
"Mor, er det rigtigt at slikket kommer op med kastevandet?"
"Kastevandet?"
"Ja, kastevandet - det der vand der kommer mor!"
"..."
"Det der kommer når man kaster op!"
"Nååååååååå......Ja, det er rigtigt at slikket kommer op når man kaster op, men det gør maden også"
"Slik er også mad, mor!"
"Nej, slik er slik - mad er mad"
"Nej"

18-11-06
Vi var en tur i Ikea for at indhandle remedier til Martins julegave produktion, på vejen ud finder jeg noget indpakningspapir og mens jeg roder med det trisser Martin lidt rundt, han dukker op med en pakke med "forgyldte" hjerter på en juletræskæde, den skulle jeg ha! - senere er vi i Panduro for at købe flere remedier, her finder han en pakke servietter med engle som jeg også skal ha - han ved jeg har noget med engle, han er altså en af de mest betænksomme små drenge der findes.

08-11-06
Vi er på vej hjem fra økopizza manden i regnvejret. Martin spørger hvorfra regnen kommer og jeg begynder på en svævende forklaring om varm og kold luft. "Nej-nej" afbryder han mig "Det er fordi nogen fugle er fløjet igennem skyerne så der er kommet huller i dem - og så regner det!" - godt så.... endvidere siger han at det er noget han selv har fundet på.

07-11-06
Zoraia vil ud i haven. Lidt efter vil jeg lukke hende ind men hun vil ikke, så jeg lukker døren igen. Martin kigger ud på hende og siger "Så kan hun sidde lidt der og tænke over hvad hun har gjort!" Jeg kigger lidt forbavset på ham og han fortsætter "Det skal man nemlig når man har gjort noget man ikke må, det siger de voksne!" - jeg spørger om han har siddet og tænkt over hvad han har gjort i dag - "Nej, jeg har været fin i dag!" - HVAD det var Zoraia skulle tænke over, det fandt jeg aldrig ud af

17-10-06
Martin slår jo om sig med kærlighedserklæringer "Verdens bedste mor”, “Du er min bedste ven” - og så “Jeg elsker dig mor!” - nå ja så er der lige den nyeste han trykker mig på næsen og siger “Du sød!”.

Nå men i dag, på vejen til Fisketorvet, Martin sidder på bagsædet og filosoferer “Når jeg bliver større vil jeg være far’en!” jeg: ”Hvem skal så være moderen” (her mindes jeg hvordan jeg som lille insisterede på at jeg skulle giftes med min far og have avisen først om morgenen (især det sidste var vist vigtigt…..)) Martin: ”Det ved jeg ikke, jeg kender jo ikke nogen der kan være mor’en”……………..

03-09-06

Jeg er ved at gøre Martin “putteklar” så far kan læse for ham.

Martin: “Mor, vil du godt ha en anden dreng, i stedet for ham du har?

Mig: “Nej, det vil jeg ikke” pause “Men jeg ville da godt have en til dreng!

Martin filosofere så lidt over hvor man finder (køber) sådan én - og måske er han inde på “noget” dér!?

Martin: “Mor, jeg vil også gerne ha en mor til, men hun skal se ud lige som dig, være lige som dig og snakke lige som dig

23-08-06
"Når det er dig der har købt kagerne smager de altså godt mor!"

"Ih mor altså, hvorfor vasker du mine hænder? jeg har vasket dem i en vandpyt!"

09-08-06
Siddende på kamelens ryg spørger Martin "Mor, har kamelen også kugler ved siden af sin tissemand?"

28-07-06
Hørt i børnehaven: "Nogen gange får min mor pip!, så bliver hun til en fugl"

25-07-06
Samtale i badet. "Mor, du er ikke min bedste ven længere, det er Gustav R!, du må finde en anden dreng der hedder Martin, der kan være din bedste ven!" - 1½ min senere...."Mor, du er min bedste ven ikke?"

21-05-06
Mormor spørger Martin hvorfor han hele tiden kysser mor! - Svaret er "Fordi jeg elsker min mor!"

19-05-06
Vi sidder i bilen på vej hjem fra “Fessetorvet”. Martin:”Mor, når jeg bliver 4 år bliver jeg kæmpe stor og får muskler!”, “Så skal jeg hedde Batman!” Jeg:”Skal du så ikke hedde Martin længere?” Martin:”Nej, jeg skal bare hedde Batman!” “Mor, når du bliver 4 år, skal du så også være Batman?, skal du så være en lyserød Batman?” Jeg:”Ja, når jeg bliver 4 år skal jeg være en lyserød Batman!” pause “Mor når jeg er Batman og du er Batman, så skal du være hjemme og jeg skal flyve hen nogen steder!” (allerede nu er han klar over kønsrollefordelingen). Pause “Mor, når du skal være Batman så skal du ha en lyserød Batman kjole på, ikke?” Jeg: “Jov, det skal jeg”.

07-05-06
Martin har spiderman t-shirt på og far Incredible t-shirt.
Jeg hedder spiderman, far hedder "hr utroligt" og du hedder lyserød prinsesse mor". Måske er jeg for nem, men han er altså nuttet når han kalder mig prinsesse.

17-04-06
Martins uartige tvilling var på besøg. Vi blev lidt uvenner og han sad og skulede efter mig. Spurgte om han gerne ville have en ny mor nu, han svarede meget hurtigt "ja!" - hvorefter han så på mig og brød i krampegråd - "Nej ikke nogen anden mor, vil ha dig!". Senere på toilettet understreger han at han ikke vil have en ny mor, han vil have sin bedste ven mor! - må virkelig have skræmt ham, for han sagde det igen i bilen og denne gang sagde han for en sikkerheds skyld at han heller ikke ville have en ny far.

03-04-06
Havde inviteret Martin til at sove i min seng. Mod al sædvane vågnede han ret tidligt. Da han havde ligget og moslet lidt, begyndte han lige så stille at synge "Boller op boller ned", så igen, denne gang lidt højere. Så løftede han puden fra mit hoved og kyssede mig på munden, lagde puden tilbage og lå lidt. Så tog han min hånd og lagde den under sin kind. Derefter begyndte han at lege med mit armbånd. Så satte han sig op i sengen og sagde "Jeg skal tisse".

16-03-06
Martin og far er alene hjemme til morgenmad, mor er på vej til Stockholm. Normalt spiser Martin grød, nogen gange "havrefras", men i weekenden spiser han brød - nogen gange ristet - dette kalder han så for "morgenmad" - ellers er det grød og havrefras.
Her til morgen beder han så far om "morgenmad" - det tager lige lidt tid inden far forstår hvad han mener. Normalt ville svaret være "nej" - men han har lige haft en del dage hvor han næsten ingen ting har spist pga. noget mave halløj så han får lov. Far begynder at lægge ost på brødet. "Nej far, brødet skal være sort!" - i forrige weekend fik brødet lidt for længe på brødristeren - og blev sort - mao - brødet skal ristes!

04-03-06
Kom i dag i tanke om en anden ting de fortalte i til samtalen i børnehaven. I december havde de fortalt børnene at nisserne boede i skuret ude på legepladsen, især Martin snakkede meget om det, og næste dag havde han haft en nøgle med, så de kunne låse op ind til nisserne. Det syntes hans kontakt"voskne" var ret stort - og det jo egentlig også - selvom det beroede lidt på tilfældigheder at han lige netop den dag havde fået en "key-hanger" i sin kalender - så var han jo ikke i tvivl om at han skulle have en nøgle til den

14-02-06
Synes selv jeg har været flink og bagt "hjerter" til Martin (og Palle) efter arbejde/børnehave - OG købt nye pirat sokker til Martin. Han laver scene da han skal i seng. Tuder og ter sig - siger til ham at når han er så uartig, så gider jeg ikke købe sokker og lave hjerter til ham. "Jo, mor det gider du - du er jo min bedste ven!" - nå ja, det er jeg jo også..........

30-01-06
Martin er på vej i seng. Skal lige checke hvem han egentlig har fået æsel-bamsen af. Fortæller ham at den har han fået af Kristina og Paw...kort pause "Du hedder Kisina, ikke mor?!" - jeg bekræfter at det gør jeg da. "Har jeg så fået bamsen af dig?", forklarer at han har fået den af en anden Kristina og spørger om han så ved hvad far hedder? "Ja, Kisina-far!"  - han accepterede dog at far hedder noget andet. Det er første gang han plejer at blive møg sur hvis man siger andet.

21-01-06
Det har sneet en hel masse og jeg prøver at "gynge" bilen fri fra parkering. Palle skubber lidt, så siger Martin "Lillesøster må hellere hjælpe til og skubbe lidt også" - ved ikke lige hvor det kom fra, vi har ikke lige talt med om lillesøster - men jeg bliver så rørt hver gang han nævner hende.

18-01-06
Vi har besøg af VVS'erne. Martin står og under holder dem med historier om drager der spytter ild ud, trolde der bor i udluftningskanalen i badeværelset og monstre i mors soveværelse - så der skal de ikke gå ind. VVS'erne er ret lige glade - så prøver Martin med lidt sang, synger "En elefant kom marcherende" - da det heller ikke hjælper noget videre snakker han bare om løst og fast.

11-01-06
Fætter Thomas er på besøg. Vi skal til at spise og pludselig opdager Martin ringene på Thomas ene hånd - han spørger hvad det er og får at vide at det er ringe. "Tag dem af Thomas, du må ikke have dem på når du spiser!" - forsøger at forklare at far jo også har ring på - men det hjælper ikke - så skal de begge to tage deres ringe af. Mens vi spiser tilbyder jeg Martin at smage min øl, han prøver ret forsigtigt og siger ad. Jeg konstatere at alle små børn da kan lide øl hvortil Martin siger "Nej ikke drenge" - Dette giver vist Thomas stof til en del efter tanke.

07-01-06
Far er blevet klippet. Martin konstaterer at det store hår er væk, der er kun det lille tilbage.

18-12-05
Martin har fået en ko i sin adventskalender. Han vender bunden i vejret på den og viser mig yveret. "Der kommer mælk ud" siger han. Jeg begynder at forklare ham at der kom mælk ud af mors bryster som han spiste da han var baby. "Drak" retter han mig....nå ja. Så kigger han lidt undrende på dem og spørger så "Er der en ko i dine bryster?"

Martin har redet på et æsel i Zoo i dag - og en pony i går da vi købte juletræ. Dette genfortæller han for Inge-Merete (Amalies mor). "Mig har redet på æsel i dag, jeg faldt ikke af, jeg sad ordentligt. I går da jeg red på en cony faldt mig af".

09-12-05
Efter Martin er startet i børnehave er han begyndt at synge meget. Nå ja før sang han stort set ikke andet end "mester jakob" og "Lille svømmer". I denne uge er det "Der bor en lille nissemand". Man skal helst tælle 1-2-3 (år) først så starter han. "Nissemand på loftets mørke, bom,bommelom" - på bommelom skal man så slå sig på lårene - det sødeste er når han synger på vejen op ad trappen og så lige må stoppe op for at slå sig på lårene inden han fortsætter.

04-12-05
jeg var oven på og far i køkkenet, Martin sad i stuen og så tegnefilm da han pludselig råber "far jeg har fået en dor dinosaurus i bamsesækken" - han råbte nogen gange uden at få svar og til sidst råbte jeg til ham "jeg kommer lige om lidt" - hvortil Martin svarede "Jeg råbte til far først!" -

På vej hjem fra kirkegården råber Martin "hej hej lillesøster, jeg elsker dig!".

Vi skal til at lave til/fra kort til julegaver, karton med engle klistret på. Martin siger "nu skal vi klistre billeder af lillesøster - nej engle på".

04-11-05
Maria putter Martin. Hun siger godnat til ham. Hvortil Martin svarer - "Jeg er faktisk en sørøver!" Maria siger så "godnat lille sørøver!" - Martin: "Jeg er ikke lille!". Maria retter sig selv og siger "Godnat store sørøver!" - så er Martin tilfreds og lægger sig til at sove.

09-10-05
På besøg hos mormor. Martin smiler over hele 5-ørern, og mormor siger "Du har sådan nogen fine tænder", "Det har du også svarer Martin".

02-10-05
Vi sidder i sofaen. Pludselig tager Martin et fast greb i mit højre øjenlåg og løfter det. "Hov mor, hvad har du der inde?", "Blå øjne har du!", "Martin har også blå øjne!".

16-09-05
Vi er i Fisketorvet for at handle. Af en eller anden grund er dette Martins favoritsted. Står i køen i Føtex, Martin står foran mig ved slik reolen, tager et stykke slik viser mig det og siger "Martin ha den her", jeg svare "Nej", Martin tager et nyt stykke, viser mig det og gentager sit spørgsmål - sådan fortsætter vi et stykke tid, til sidst knækker han sammen af grin og siger "Martin driller mor!" - og så fortsætter legen. Jeg synes personligt at han er hylende morsom, men måske de andre kunder ikke kan se det?!

11-09-05
Martin sidder på min hofte i køen efter mad i zoo. Han leger lidt med min fletning og siger så pludselig "mor ligner en prinsesse", han sagde det flere gange. Han er nuttet!!!

30-08-05
Tænder Edels lyskæde, som jeg altid gør om morgenen, Martin siger "Det er min lillesøsser, det er faktisk min lillesøsser".

På Cypern august 05
Martin er meget begejstret for guiderne der underholder om aftenen på hotellet. De udnævnes hurtig til prinsesser og han sidder musestille og stirre på dem ved enhver given lejlighed.

11-08-05
Vi er på vej ned til stranden og jeg viser Martin et stort 4-ben. Kort efter siger han til mig, se der er et 4-ben. Jeg ser ikke lige noget og siger, nej det er vist ikke sådan et hvor til Martin svarer - "Nå nej det er bare et 2-ben"

01-08-05
Martin løb en masse rundt på Trekroner, han falder ind i mellem over sine egne ben (eller lidt for store sko). Siger AU, jeg spørger så om jeg skal puste "Nej, der skete ikke noget" og så løber han videre.

23-07-05
Martin er ret glad for at se DVD, specielt (R)asmus K(l)ump og Peter Plys hitter (selvfølgelig ud over Trattor Tom og Bigge Bog). Han er også ret glad for selv at trykke dvd'erne ud af spilleren og nogen gange får han også fat i selv dvd'erne med en del fedt fingre til følge. Det betyder selvfølgelig også at dvd'erne ikke rigtig virker og man må pudse dem fx i blusen. I dag har Palle haft Peter Plys under speciel behandling og vi skal lige se om den virker, Martin sidder og ser Asmus Kump og skynder sig over for at tage dvd'en ud han siger "Der er fedtede fingre på" mens han børster dvd'en med hænderne (som om det hjælper). Det kommer han så nok også i tanke om for han begynder febrilsk at tørre dvd'en af i sin kun let snavsede t-shirt. Hvor efter han konstatere "Så!".

03-07-05
Martin ville hellere blive hjemme søndag formiddag, jeg spurgte ham "hvad så med lillesøster?", "lillesøsser også blive hjemme, lillesøsser sover - nu skal jeg vise dig" så trak han mig hen til billedet i stuen og sagde "lillesøsser sover dér, på dynen". Hvorefter han kastede sig over sit Brio igen. Men da han fandt ud af at vi også skulle på planteskole, så ville han godt med alligevel.

08-06-05
Vi har besøg af morbror og Henriette. Vi er ved at være færdig med at spise og Martin vil gerne have nogen med op for at se tegnefilm. "Mor færder spise, far færder spise, brorbror færder spise" lille pause, så peger Martin på Henriette "Og den færder spise". Men det lød nu også rigtig sødt da han fandt ud af at sige "Heniette".

01-06-05
Vi havde spist aftensmad, Martin havde godt nok forladt bordet for en stund, men nægtet at sige "takke mad", det viste sig så at det bare var fordi han ikke var helt færdig endnu. Han kom tilbage, spiste færdig, sagde "Takkemad", "Martin rode op" - hvorefter han smed de sidste 3-4 pastaer tilbage på fadet, tog sin tallerken og gaffel og gik over til opvaskemaskinen, åbnede den og lagde tallerken og gaffel der ned. Hvis man lige ser bort fra at han mener man rydder op ved at lægge ikke spist mad "på plads", så synes jeg faktisk det er ret godt gået. 2½ år og og rydder allerede selv bordet.

20-05-05
Kl. ca. 01.00. Vi stod ved bagagebåndet og ventede på kufferter og klapvogn. Martin sad ellers i mei-taien, men opdagede et lille bord med legoklodser og ville så ned og lege. Den ene kuffert er kommet og Palle går hen for at se om klapvognen er kommet med stor bagage mens jeg venter på den anden kuffert. Martin råber efter Palle "Huske Martin" og leger videre.

19-05-05
Vi ligger i sengen på hotellet, Martin skal lige over i sin egen seng efter noget og kommer tilbage, han tramper mig i maven og jeg siger AU ret højt. Martin siger "Undyld" kysser mig og kravler videre.

18-05-05
Martin står i vinduet på hotellet i Paris og ser ud på gaden, de har sådan nogen fine lyserøde gravkøer. Vi skal op på værelset og pakke sammen og af sted. Men Martin siger mor selv gå, far selv gå og skubber til os. ( Det lykkedes ikke).

01-04-05
Martin efterlyser sine "Ma mouse" bæller og jeg siger til ham at de ligger i kommoden i entreen. Han siger så at han vil hente dem....Undrer mig lidt, de ligger nemlig i øverste skuffe, så da jeg hører ham rumstere der nede forventer jeg at han er ved at tømme de skuffer han kan nå i febrilsk søgen. Men lidt efter kommer han op. Medbringende "Ma mouse bæller" og "læbemade" (læbepomade), der lå i samme skuffe. Troede så at han havde taget skamlen i entreen hen, men da jeg senere kommer ned, så har han båret en (ret tung) spisebords stol ud i entreen og brugt den. Han bad så mig om at sætte den på plads, og det gjorde jeg gerne, han havde lige som arbejdet for sagen selv.

28-03-05
Martin ligger på puslebordet uden ble på. Pludselig tager han sig til skridtet og siger "Det er MIN mand" - en forkortelse der vil noget!

16-03-05
På vejen op i seng kom vi forbi et billede jeg har hængende af min farfar der destillerer abrikos brændevin. Martin peger pludselig på det og siger brorbror (morbror) laver te - det grinede vi en del af. Morbror og oldefar har samme hårfarve, det må være det der har tricket ham.

03-03-05
Martin sidder på mit skød og spiser peanuts og drikker pærejuice, telefonen ringer - det er en fra kræftens bekæmpelse der vil høre om jeg har lyst at samle ind på søndag, vi snakker helt kort og lige da vi siger farvel bøvser Martin højlydt - det er noget han har trænet et stykke tid, at fremprovokere en bøvs og han er rigtig god til det. Vi forsøger på bedste vis at få ham til at forstå at det ikke er så lækkert, men gør heller ikke alt for meget ud af det, så er det jo bare endnu mere spændende. Håber bare det snart mister nyhedens interesse. Men dette er så officielt Martins 3. pinlige historie.

01-03-05
Vi var på Fisketorvet og jeg skulle lige kigge i en butik så Martin og Palle gik hen i en butik der sælger pc spil - Martin bliver parkeret ved en spille maskine og Palle kigger, da jeg kommer der hen har Martin julelys i øjnene, han har lige fået figuren i spillet til at smide en håndgranat og konstatere glad at det gik i dydydder.... Jeg finder så knappen til maskingeværet og så flipper Martin ellers helt ud, han råber BOM BOM i lang tid, så dem der evt skulle mene at han ligner en pige, de kan godt se i øjnene at han lange lyse krøller eller ej, ER en dreng.

22-02-05
Nu er det officielt Martin "ved hvad 2 er" - for 2-3 uger siden sad han med et stykke chocolate chip cookie. Han delte kagen med far og ville har en bid til. Da han så sad der med to bidder konstaterede han at her var "To tager". Jeg vat lidt i tvivl om det var et tilfælde. Men efterfølgende har han flere gange, så sent som i morges stået med to af noget og sagt "to ......", i morges var det "to biler". Så NU er det altså officielt. Lige først troede jeg kun at det virkede med kage, lige som den hvide kage i Fields. Men sådan er det altså ikke.

14-02-05
Vores lille super svømmer Martin. En dag vil han nå til OL, men mon de godtager at han insisterer på at have en vandkande i hånden når han svømmer - eller at han kun gider svømme efter en bold? I dag var de ikke så mange til svømning. Der er en anden dreng på Martins alder der også er ret god. De to svømmede om kap gennem det meste af bassinet - efter en bold. Martin vandt, muligvis kun fordi han strakte armen frem og nappede bolden - ellers skulle der nok have være målfoto til at afgøre kampen. Men det er nu lidt sejt alligevel, sige den ikke så lidt stolte mor!

12-02-2005
Martin har en hukommelse som en elefant, det har han mange gange bevist. For flere måneder siden legede han med hest og vogn til mors gamle træbondegård. Lørdag formiddag trasker han rundt og leger. Pludselig begynder han at sige hest, hest og får et vildt udtryk i øjnene. Trækker far i armen for at få ham med op - ingen af os aner hvad ungen har gang i. Oppe på værelset åbner han en legekasse og begynder at hive ting ud og kaste dem på gulvet, endelig finder han hesten, så er det vognen han leder efter, alt i mens han råber vogn vogn. Dette lykkes også. Så mangler træk-dimsen, Palle kender jo ikke rigtig mors gamle legetøj, men fatter dog at "derovre" når Martin peger på hullet i vognen må være en træk dims, men han aner jo ikke hvordan den ser ud. Martin har nu tømt kassen og er gråden nær - derovre mangler. Heldigvis kommer mor til undsætning og kan finde den rigtige dims, som har gemt sig i en anden kasse og Martin er lykkelig.

10-02-2005
Martin er glad for små opgaver, f.eks. at smide ting i skraldespanden. Han er stadig lidt forvirret over at Inge-Meretes skraldespand ikke er under vasken, det er mor sådan set også:-). Men det gør ikke opgaven mindre spændende, han skal nu smide noget papir ud, og HVAD ser han dér i skraldespanden? En halv pakke mini-burgere, som Inge-Merete har smidt ud fordi der er råt kød i og den har været åben et par døgn. Det går virkelig ikke, Martin tager resolut pakken op og lægger den på plads i køleskabet.

08-02-2005
Vi er næsten lige ankommet til Portsmuth på besøg hos Inge-Merete & Co. Camillas veninde kommer for at hente hende og Inge-Merete råber "Halloooo", det gør Martin også - præcis samme intonering som Inge-Merete herefter løber han ud i entreen og hjælper Camilla med at kigge ud gennem døren. Han er den meste nuttede lille copy-cat man kan forestille sig.

21-01-2005
Vi skulle på café i Fields (som sædvanlig). Jeg løftede Martin op i cafeen så han kunne se hvilke kager der var at vælge i mellem, "normalt" vælger han en choco. chip cookie, men i dag pegede han på en der lignede bare i hvid og sagde "vij taje", jeg fattede ikke lige og pegede på den han plejer at ville have og spurgte om det var dén, "NEJ, vij taje" - SÅ fes den ind....Vi har forsøgsvis øvet farver, ved at bede ham om en klods eller en farveblyant i en eller anden farve 75% af gangene går det godt, aldrig har han selv sagt en farve - og aldrig har han være så beslutsom. 

09-01-2005
Vi var på Jensens bøf hus for at spise, Palle har lige været på toilet og Martin og jeg er blevet enige om at han ikke har været på arbejde men tisset. Så skal jeg ned, hvorefter Martin med høj stemme fortæller hele restauranten at mor tisser.

07-01-2005
Martin har fået sit aften bad. Efter badet stikker han sin lille ende lidt bagud, lægger hovedet på skrå og blinker med øjnene "Popper?" - egentlig skulle han ikke have pop corn, men det er godt nok svært at sige nej når han beder så sødt 

23-12-2004
Martin så billedet af Edel på min telefon. "Det er baby", "Der er baby og der er baby" (han pegede på tegningen og fotografiet af Edel som vi har hængende). 

21-12-2004
Martin har indført en ny måde at sige "Tak for mad" på. "Hej-hej mad".

17-12-2004
Vi var med Martin på Jensens bøfhus. På et tidspunkt da vi er færdige med at spise tilbyder et ungt par der sad tæt på os at Martin måtte få en vaffel fra deres banansplit. Martin kiggede lidt mistroisk på vaflen, sagde så "malet" og pegede på chokoladesovsen, fik fat i en serviet og gjorde vaflen ren, hvorefter han begyndte at spise den. Underligt barn, han elsker chokolade, men han hader også griseri, og hvad gør man så? - de andre mente aldrig de havde set et barn tørre chokolade af noget som helst, men de kender heller ikke Martin.

13-12-2004
Nu er det så bekræftet, Martin er IKKE bange for julemanden. Han har  - så vidt jeg ved, kun mødt ham i Tivoli hvor han er udstyret med små 1,- vingummiposer. Vi var i Frederiksberg centeret og på vej op ad rullebåndet møder vi en julemand med en kurv på vej ned. Knapt er vi kommet op, råber Martin MAND!! griber far i hånden og trækker ham med ned af rullebåndet, indhenter julemanden og får gaflet sig et par pebernødder. Han var så ikke meget for at lade fyren gå den anden vej, men lod sig til sidst overtale - rovet var nok alligevel ikke helt så godt som i Tivoli.

November/december
Martin synger. mest når mor synger god nat sang, hvilket kan være noget forvirrende for vi er absolut ikke enige om melodien. Men også tit bag i bilen. Det er "boller op, boller ned" der er ynglings nummeret. Det er godt nok kun ordene "boller" og Blade" (ballade) der er til at forstå, men der er INGEN tvivl, det ER og BLIVER Martins favorit sang.

16-11-2004
Martin elsker at danse, tit kommer han og gir sig til at danse mens han peger op på cd-spilleren. Eller til den mindste reklamestump. Selv når vaskemaskinen starter og giver et par rytmiske lyde går han amok. Det ser vildt sødt ud svinger både med numse og arme. Til aften skulle vi ud at køre, der er en bil der lige er startet på parkeringen. Den har seriøse problemer i tomgang, den hoster og hakker meget rytmisk - og hvem går glad i gang med at danse dér på p-pladsen.

12-11-2004
Vi var en tur i Fields og mens far kigger i El-giganten, tager Martin og jeg et par dobbelt ture eller 10 i en elevator.  Lige inden vi skal stå af, kommer der et par med en lille pige i indkøbsvognen ind. Martin kigger interesseret først på den elefant hun har om håndledet og vi snakker lidt om den. Så peger han på pigen, og siger "pige", ja det er jo rigtigt! - MIN siger han så. Faderen så temmelig sjov ud i ansigtet, og jeg er ret sikker på at tanker om våbentilladelse og oversavede jagtgeværer for gennem hans hoved.

05-11-2004
Martins første "pinlige" historie. Vi kører med toget mod Værløse, ind stiger en dame. Martin peger glad på hende og siger pige. Så langt så godt, han har endda ramt ret køn. Men så går det galt, damen har noget sært, tyndt filtret hår med en dårlig permanent. Og Martin tager sig til håret - peger på damen og siger "hm!", adskillige gange, damen mumler noget om at det blæser meget der ude. Og jeg skynder mig at pege ud ad vinduet og vise Martin alle bilerne nede på vejen vi passerer.

30-10-2004
For første gang i dag sagde Martin, "Det er dig" til et billede af sig selv. En ret sød og sikkert temmelig almindelig fejltagelse.

24-10-2004
Martin og jeg sad og spiste middag sammen til aften. Da Martin ikke er sulten længere sidder han lidt og snakker, først peger han på billedet af Edel på skabet bag ham, jeg siger ja der er tændt lys. Så peger han på billedet på væggen, ja det er også lillesøster siger jeg. Han peger så på sine øjne og derefter på lillesøsters øjne, ja det er lillesøsters øjne, sover siger han så. Ja lillesøster sover svarer jeg. Lidt efter tager han sin fulde ske og rækker den op mod billedet. Lillesøster skal også have mad.

Oktober 2004
Martin er vild med musik for tiden. Elsker at danse. Nu har han også fået armene med og svinger dem rundt. Ofte kommer han med en cd han har fundet og så skal den i afspilleren (som pt. er min pc, da stereoen stadig ikke er stillet op).

01-10-2004
Martin er ikke så vild med at sige "ja", siger oftest "nej" til alt, for så bagefter alligevel at ville noget af det. Her til aften spidder han og leger lidt med maden efter at have spist et stykke tid, jeg spørger ham så om han skal have mere at spise "Nej", han skubber tallerkenen væk og på spørgsmålet om han vil sige tak for mad siger han "hei-hei". Så hopper han ned på gulvet. Palle spørger ham om forskellige ting, han svarer "nej" til alt. Bare for at teste siger jeg "vil du have et stykke chokolade?" "Ja" siger Martin og nikker. Hvor dum har man lov at være?

August 2004
Efter vi er flyttet har vi fået to tegninger af Edel hængt op. Når man spørger Martin hvor lillesøster er peger han op på det nærmeste billede og siger "der ap".

26-05-2004
Martin var med i kapellet for at se lillesøster. Vi kommer ind, og i det han ser sin søster lyser han op og jubler højlydt, som om her er en forklaring på et par spørgsmål han ikke har kunnet stille. Jeg løfter ham op så han kan se, men han vil ned og ae. Dette vil jeg ikke lade ham da Edels hud er så sart. Martin bliver ked af det og får så sin sut, efter to gnask på sutten kaster han den ned til Edel.

01-03-2004
Vi er i Oslo til morbrors fødselsdag. "gammel moster" Heller har sidste arbejdsdag på meteorologisk institut og vi tager over for at hilse på. I kantinen sidder en af tv meteorologerne og spiser, ikke fordi Martin egentlig kan lide det han får, men mere af princip står han og følger hver en bid fra tallerkenen til munden. (dette er noget der ofte gentager sig). Senere står han henne i kantine køen og deler bakker ud mens han for hver bakke han aflevere siger "Taaaaak".